درباره فیلم سینمایی محمد رسول الله

ساخت وبلاگ

بنام خدا
این یک نقد نیست!!
این برداشت من از فیلمیه که امروز دیدم
بقول همسرم هر کسی از راه رسید که نمیتونه فیلم نقد کنه!! باید تحصیلات این کار رو داشت.

امروز رفتیم فیلم محمد رسول الله (ص) رو به اتفاق بانو دیدیم
از اولش به نظرم فیلم ضعیفی اومد، چون داشت از داستانی که همه میدونن روایتی ساده میکرد، اما بعدش کم کم وارد داستان جدیدی شد، داستان نوزادی و کودکی حضرت، که لااقل من یکی از این بخش از زندگی حضرت بیخبر بودم.

مطالبی از این فیلم در ذهنم مونده که دوست دارم اینجا ذکر کنم.

خلاصه فیلم :
شاید با شنیدن نام فیلم یاد فیلم قدیمی محمد رسول الله با بازی آنتونی کوئین بیفتیم و از خودمون بپرسیم خب اون که بود، این فیلم چه حرف تازه ای میتونست داشته باشه؟ کل فیلم بنوعی داستانی روحانی و عرفانی و تقریبا ماورایی از نوزادی تا کودکی و نوجوانی حضرت رسول رو به نمایش میذاره. و به نوعی تعامل حضرت با طبیعت و جهان رو…

بخوام یه سری مطالب رو نادیده بگیرم میتونم بگم چیزی شبیه داستان های حضرت عیسی ع هست که بارها توسط سینماگران غرب ساخته شده اما با این تفاوت که پیامبر ماست و اسلامیزه شده، ولی با اینحال تصاویر دارای لطافتی هستن که گاهی بیننده رو بفکر فرو میبرن و دیدگاه جدیدی نسبت به پیامبر عرضه میکنن و بعدهای معنوی خاصی برای بیننده بوجود میارن که به نظر من حرکت مثبتی هست.

عدم انسجام سکانسها:
متاسفانه برای من فیلم زیاد انسجام خاصی نداشت، حالا شاید این نوع داستان این نوع روایت هم بطلبه اما زیاد از این نوع خاص روایت خوشم نیومد. انگار توی آرشیو گشتن و صحنه های مختلف رو بهم چسبوندن.

عدم نمایش سن حضرت :
یکی از نقاط ضعف داستان این بود که از کودکی تا نوجوانی حضرت رو روایت میکنه بدون اینکه اشاره کنه حضرت چند سالشه
میتونست بصورت زیرنویس یا با صدای راوی یه سِنی رو مشخص کنه که بیننده از روش احتمالات بر اساس قد و وزن مجبور نشه سن حضرت رو مشخص کنه!!

روایت ناقص داستان :
ضعف دیگه هم از نظر من خوب روایت نکردن یا کامل روایت نکردن داستان بود، یعنی میدیدی یه اتفاقی داره میفته اما دلیلش رو نمیدونستی، تا آخر فیلم نفهمیدم چرا ساموئل میخواسته حضرت رو بدزده!! که چی بشه ؟! شاید اول فیلم گفتن و من خوب دقت نکردم !!! ماشالله کیفیت صدای سینما و صدای جرق جرق بسته های چیپس و پفک و زنگ گوشی بیینده های با فرهنگ سینما همچین خاطره خوشی هم از یه فیلم سه ساعته تاریخی برای ما باقی نگذاشت.
در این بین کشته اخلاق مدیریتی اون افرادی بودم که عین سه ساعت داشتن چیپس میخوردن، چطوری تونستن یک یا دو بسته چیپس برای مدت سه ساعت نگه دارن و صدا بدن ؟!!

عدم ارتباط دو بخش ابتدا و ادامه داستان :
ابتدای فیلم ربط خاصی به داستان اصلی فیلم نداشت، مثلا زندانی شدن در شعب ابی طالب و حمله ابرهه و نابودیش توسط ابابیل زیاد ربطی به خود داستان نداشت مگر اینکه در نسخه های بعدی براش برنامه ی خاصی داشته باشن.

شخصیت های داستان :
به نظرم شخصیت ها خوب از کار در اومده بود، شخصیت پیامبر ص، حمزه عموی پیامبر و ابوطالب و عبدالمطلب و ابوسفیان و ابولهب بسیار خوب در اومده بود، در اکثر فیلم ها و سریال ها ابوسفیان یا ابولهب رو نشون میدن که همینطوری یهویی خشن هستن و خونخوار هستن و ظالم، بدون اینکه حتی دلیلش رو بدونیم و فکر کنیم که حتی لازمه واقعا دلیلی برای اینهمه رذالت در کار باشه، اما انصافا در این فیلم این شخصیت ها منطقی تر و عمیق تر به نمایش در اومدن، خهر چند که خوب پرداخته نشدن اما منطقی تر از بقیه فیلم ها بودن.

نحوه فیلم برداری :
این سبک فیلم برداری خیلی برام هالیوودی بود، منتها با درجه حرفه ای کمتر. میتونست خیلی بهتر باشه یا میتونست سبک جدیدی از فیلم برداری باشه.

جلوه های ویژه :
جلوه های ویژه فیلم خیلی خوب در اومده، مخصوصا بخش طوفان دریا و حمله ابابیل به لشکر ابرهه، خودم صحنه صوفان دریا رو خیلی دوست داشتم.

زبان ها : 
در خیلی جاهای فیلم میبینیم عده ای بهودی یا ابرهه از زبانهایی غیر فارسی استفاده کردن که زیرنویس فارسی داشت و یا در گفتگوهای دیگه که به نظرم لزومی نداشت و تنها باعث سررفتن حوصله بیننده میشد، میشد خیلی راحت دیالوگ های فارسی پر معنا استفاده کرد و توجه مخاطب هم حفظ کرد. جالب اینکه یه مترجم سخنان ابرهه رو برای عبدالمطلب ترجمه میکرد که بیننده برای فهمیدن سخنان مترجم به یه مترجم دیگه نیاز داشت :)))))))

موسیقی فیلم :
کاش بجای این موسیقی بی سر و ته و کپی مانند از فیلم های خارجی موسیقی ای معنوی و بیادموندنی مثل سریال حضرت علی ع یا مختارنامه میساختن تا حداقل فضای فیلم تلطیف تر شه و اثر فیلم بیشتر بشه که متاسفانه زیاد از موسیقی فیلم هم لذتی نبردم.

امیدوارم در نسخه های بعدی که ظاهرا میخواد ساخته بشه مشکلات احتمالی بر طرف بشه و شاهد فیلمی خیلی قوی باشیم، چون فکر نمیکنم حالا حالا ها دیگه کسی بخواد درباره شخص پیامبر فیلمی بسازه تا ضعف های این فیلم رو پوشش بده، نمونش فیلم حضرت علی ع، چند سال از ساخت فیلم آقای میرباقری میگذره!! آیا فیلمی بنام حضرت علی ساخته شده ؟!!

نتیجه گیری :
اونی نبود که انتظارشو داشتم!!
ولی در کل ارزش یکبار دیدن رو داره

و همچنین بخوانید :
+ نقد فیلم محمد رسول الله از قلم آقای فراستی 

یه نکته :
بارها و بارها در جاهای مختلف دیدم که نقش ساموئل با بازی آقای محسن تنابنده مورد نقد قرار گرفته بوده که چرا نقی معمولی رو آوردید بعنوان بازیگر جدی تو فیلم بازی کنه، اگر دوستان به تاریخ شروع فیلم برداری فیلم محمد رسول الله و پایتخت دقت کنن میبینن که تقریبا همزمان و شاید کمی زودتر از پایتخت فیلم برداری فیلم شروع شده و بنابر این نمیشه انتظار پیش بینی همچین مشکلی رو کرد، بخصوص که از زمان شروع فیلم برداری تا اکران 4 تا پایتخت ساخته شد و معلومه که تاثیر خواهد گذاشت. فکر این مشکل رو شاید آقای تنابنده باید میکرد نه عوامل فیلم.

و یه خواهش : 
عاجزانه ازتون خواهش میکنم، حتی اگر مجبور شدید چیپس و پفک رو صدا دار بخورید بخورید، اما واقعا خواهش میکنم بچه ها رو با خودتون برای دیدن همچین فیلمی به سینما نبرید!!! واقعا این نوع فیلمها مناسب کودک نیست و وقتی جذابیتی برای کودک نداشته باشه از سه ساعت فیلم، دو ساعت و نیمش رو میشه مایع اذیت و آزار دیگران!!

 

بهترین برنامه های اندروید...
ما را در سایت بهترین برنامه های اندروید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی apk4u بازدید : 183 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396 ساعت: 17:17